Englanti voitti Slovakian 2-1 ja eteni Euroopan Cupin puolivälieriin

Comments · 411 Views

Euroopan Cupin 1/8-finaalissa Englannin 10-paitaa pukeutuneesta Bellinghamista tuli jälleen Englannin sankari. Päästettyään ensimmäisen maalin Englanti tasoitti itsepäisesti Slovakian Bellinghamin yläpotkulla pelin keskeytysajalla. Myöhemmin Kane teki maalin puskulla jatkoajan ensimmäisellä minuutilla, mikä auttoi Englantia peruuttamaan voiton 2-1 ja etenemään menestyksekkäästi puolivälieriin.

Pelin alussa Englanti vaikutti hieman passiiviselta. Toisen puoliajan 50. minuutilla Kane siirtyi vasemmalle ja Trippier teki tarkan syötön maalin eteen, mutta Foden oli paitsiossa ja maali todettiin mitättömäksi. 54. minuutilla Streletz katkaisi löysän syötön Englannin takakentältä. Hän iski pallon keskeltä ja pallo meni hieman ohi. 81. minuutilla Rice osui maalitolppaan kaukolaukauksella rangaistusalueen ulkopuolelta ja melkein kirjoitti tilanteen uudelleen. 95. minuutilla Guey teki maalin, ja Bellingham teki maalin yläpotkulla. Varsinaisen peliajan päätyttyä molemmat osapuolet tasoittivat 1-1 ja peli eteni jatkoajalle.

Jatkoajan ensimmäisen puoliskon alussa vaihtopaikalle tullut Tony avusti, Kane teki maalin puskulla ja Englanti siirtyi johtoon. Jatkoajan toisella puoliskolla Kane ja Bellingham vaihdettiin molemmat, ja Englanti säilytti johtonsa. Lopulta Englanti käänsi 120 minuutin kovan taistelun jälkeen Slovakian 2-1 ja eteni puolivälieriin jännittävällä tavalla.

Lohkovaiheessa Englanti teki vain kaksi maalia, yhden Bellinghamilta, jonka maali auttoi Englannin voittamaan Serbian toisen Kanen ja auttoi Englannin tasapelin Tanskan kanssa. Tämän päivän pelissä Bellingham ja Kane pelastivat jälleen Englannin. Voitossa oli kuitenkin osa onnea, sillä Englannin laukaus oli pelissä vain kaksi maalia. Jos ei olisi ollut viittä minuuttia seisonta-aikaa ja Slovakia ei olisi luovuttanut palloa viime hetkellä, tulos olisi voinut olla täysin erilainen. Varmaa on se, että jos Englanti ei muuta taktiikkaansa seuraavissa peleissä, eteenpäin pääseminen on erittäin vaikeaa.

Puolivälierissä etenemisen jälkeen Englanti kohtaa Sveitsin, joka putosi puolustavan mestarin Italian. Voiko Englanti murtautua Sveitsin läpi edellisen Euroopan Cupin kakkosena? odotellaan ja katsotaan.